top of page
Search
  • Writer's pictureMoreSun sun Gal

תכשיט הצמידות חלק 2 : צמידות שבתאי פלוטו, ינואר 2020

Updated: Nov 15, 2021

אמת או חובה?

דרך סיפור מלחמת טרויה נועצת בנו אריס את מבטה ושואלת: מעבר למסך האשליה - מה אתם מעריכים באמת? על מה אתם באמת נלחמים?

הנה חושפת בפנינו צמידות שבתאי-פלוטו במזל גדי. כוחות של אשליה וכוחות של אמת: זמן דומיננטי המייצג גם הזדמנות וגם אתגר. אלמנט משמעותי בצמידות הזו, היא אריס. אריס שוכנת במזל טלה ומסמלת את ההזדמנות לבחור בהתחלה חדשה.

בכל מפה אסטרולוגית, משתנה השפעתה של אריס בהתאם למיקומים ולזוויות שהיא יוצרת בינה לבין פלנטות אחרות. כאשר אנו קוראים את המפה של צמידות שבתאי-פלוטו במדינת ישראל, נוכל לראות שאריס נמצאת בתשעים מעלות מדויקות לשבתאי-פלוטו, מיקום שמסמל הזדמנות לשינוי של הקבוע והיציב. נוצר כאן מתח דרמטי, בין טלה (שם ממוקמת אריס) לגדי (שם מתקבצים שבתאי, פלוטו, השמש ופלנטות נוספות ב"תכשיט הצמידות"). כאשר אריס נמצאת בכזו זווית לתכשיט הצמידות שלנו היא זועקת - דרך העם: "מה שאני מרגישה הוא אמת!" ומי מחזיק את האמת? "האמת היא מה שאני מרגישה." משפט אבסורדי כמעט, כי הרגש, בהיותו שייך לעולם הנפש, מצביע פעמים רבות גם על אשליה. איך נוכל להתבונן במתח הזה בצורה דינאמית, אמיצה, לחדור את המציאות?

לב פראי

מי היא אריס? הרשו לי להציג אותה בפניכם. אריס היא הפלנטה החדשה (התגלתה ב-2005) ונמצאתֿ מאחורי פלוטו. כבדה יותר ממנו, ועושה סיבוב של 560 שנה סביב כדור הארץ. מבחינה אסטרולוגית זהו הכוח העוצמתי והשקט, השחקן הבלתי נראה במערכה הפרטית של האדם מול העולם שבחוץ. מיקומה במפה מגלה לנו באיזה אופן אנו נעים מאחורי הקלעים.

מאז שהתגלתה ב-2005 היא נכנסה אל התודעה האנושית ומביאה את המסר שלה לקולקטיב. אריס היא הכוח הנשי הפראי: הלוחם, הכועס, הנע במהירות, המגונן על ילדיו, על אמיתותיו. אריס בישרה על כוח חדש באדם היכול להכיל קשת של רגשות, לתקשר עם הגבוה שבו. לצד המתנות, יש גם אחריות. שנת 2020 נכנסה, והמתח בין הנשי לגברי נוכח מתמיד בתקשורת ובעמדות כוח שונות. אנו מתבקשים להיכנס עמוק יותר אל המשמעות הנשית, ולהביא איזון לכוח הפראי שבתוכנו - על ידי הכלה שלו וחמלה אליו. כאשר משמעותה של אריס תובן במלואה, יתגלה צידה הטוב בתוך הרע ולא יהיו עוד מלחמות. הצד הפראי שבנו יהפוך לכוח יצירתי בונה. הכאוס יניע אותנו קדימה.

במיתולוגיה היוונית מתחלק ארכיטיפ אריס לשתיים: שתי אחיות, שתי נשים, אימא ובת. התבוננות באריס ממקור אחד לא אפשרית, משום שתמיד יהיו לה שני צדדים. אריס היא אלת הכאוס והקונפליקט. היא מכילה בתוכה את ניצחון האדם כשהוא כובש את אשליותיו ובו זמנית את מחיר ההתכחשות אליהן. מקורותיה שנויים במחלוקת: לפי הומרוס, היא בתם של זאוס והרה אך הסיודוס כתב שהיא נולדה מניקס, אלת הלילה ולכן היא אינה שייכת לאף זרם תורשה. במיתולוגיה היהודית אריס היא לילית, האישה הפראית העומדת מול חווה. במיתולוגיה הפרוטו-כנענית היא אישתר.

באסטרולוגיה, מקורה במזל מאזניים ובכך היא תמיד בדרך אל האמת. במהותה, אריס מגיחה הישר מתוך הבריכה היצירתית שמקורה בחשיכה, הריק העוצמתי, האין ממנו אנו באים ואליו אנו חוזרים.

אריס מצביעה על דברים הזקוקים לערעור לשם בחינה מחודשת של האמת.

ההופעה הכי מרשימה שלה במיתולוגיה היוונית היא כמובן, במסיבת החתונה שאליה היא לא הוזמנה, חתונה בין תטיס – אלת ים, לפלאוס נסיך המירמידונים – בן תמותה. אריס, בהיותה לא בדיוק הנערה שתרצה להזמין למסיבת-הקוקטייל שלך, כמובן שלא הוזמנה, אך מתוך נאמנותה לעצמה ולמלודרמתיות, היא החליטה ללכת בכל זאת, הטילה באמצע החגיגה תפוח זהוב ושאלה בקול רם: מי היא היפה מכולן? הסיפור מוכר לכולנו, והוא מסתיים במלחמת טרויה.

דרך סיפור מלחמת טרויה – בו אנו רואים שכבות של אינטרסים - אריס שואלת אותנו עד כמה אנו מחויבים לעצמנו, מה מנהל אותנו? האם ישנה התאמה בין הערכים להרגלים שלנו? מה הסיפור שמתחת לסיפור שלנו על עצמנו? אריס נועצת בנו את מבטה ושואלת: את מה אתם מעריכים באמת, מעבר למסך האשליה? על מה אתם באמת נלחמים?

המסך בוער

נחזור למיקומה של אריס בתשעים מעלות לפלוטו. קונסטלציה שמחייבת אותנו להכיר באמת שמתקיימת סביבנו. אנו נתעורר למה שבאמת מתרחש ונרקע ברגלינו! כי זה מה שהעם מרגיש. כי העם יחלה אם לא ירקע ברגליו למען האמת. להתמרד למען האמת יוצר תנועה כאוטית בדרך לשורש הדברים.

אך ישנו רובד נוסף לאמת והוא האמת האבסולוטית שמכילה את הקטבים. אמת בה אנו מוצאים את האהבה האינסופית, מקור היותנו, אהבה אינסופית, חובקת כל, שם אין טוב ורע. הדרך של אריס לאהבה היא לא דרך התשוקה. זוהי דרך האורגת אהבה עם עימות.

אריס עונדת את "תכשיט הצמידות" על צווארה. באבזם התכשיט נמצא מרקורי; שליח האלים, ״הנפש השכלית״ המעכלת רשמים מבחוץ ונכנסת שוב פנימה בכדי להרהר עליהם ולשפוט אותם לטוב או לרע. מרקורי הוא בין היתר אל אמנות הדיבור, ואכן תקשורת ההמונים מביאה לפני השטח את ההתעוררות הזו. התקשורת הציבורית משתמשת ברעיונות כדי להילחם בנו או לנצח איתנו. הרשת החברתית והטכנולוגיה נוצצות בתכשיט הצמידות גם בזכותו של יופיטר; המורה מרחיב היריעה, המחדש משמעויות בדרך של שעשועים, ברקים ורעמים. כשיופיטר במזל גדי בצמידות לזנב-הדרקון זהו מצב של שחרור מצדקנות, שחרור מיחסי כוח כפי שהכרנו בעבר. עם הגדי אנו צריכים לעבור דרך הצדקנות, דרך המוסר השקרי, דרך הפעלת יחסי כוח בכדי להגיע לאמת. עם הירח באריה כל אחד יכול להיות מלך אבל בעומק אלו רק קליפות. אולי כל אחד מלך, אבל אין לנו באמת גישה להיכל העוצמה המדינית. הערכים אותם הכתיבו לנו מאבדים מתוקפם. תקשורת , המסכיםך נהפך נהפכת לאיבר נוסף שלנו והוא בוער. למי נקרא שייכבה את השריפה?

אפילוג ופרולוג באחד

עוד הרבה לפני תחרות היופי שהובילה למלחמת טרויה נקבעו הגורלות בידי אפרודיטה. מלך ספארטה, אביה של הנסיכה הלנה, שבגלל חטיפתה החלה המלחמה, אסר על אנשי עירו לסגוד לאפרודיטה וכבל את פסלה בשלשלות, שמא הנשים, בעומדן אל מול הכוח הנשי הכביר, יחלו לבגוד בבעליהם. בחירתו של מלך ספארטה לטאטא מתחת לשטיח את האהבה, היופי, ולהתכחש לכוח הנשי, הובילה לנקמתה של אפרודיטה: כוח לוחמני, מסכסך ונוקם.

לכן כשהאמת תתגלה בעוצמה, תעלה לצדה גם האשליה העמוקה, וזה הרגע לשאול את עצמנו עד כמה אנו מחויבים לעצמנו? מה הסיפור שמתחת לסיפור שלנו על עצמנו? מה אנחנו מעריכים באמת, מעבר למסך האשליה? על מה אנחנו באמת נלחמים? ובעיקר, מה אנו משאירים לדורות הבאים?

תכשיט הצמידות מתקיים פעם ב-34 שנה, והוא מספר את פוטנציאל האנושות לעתיד לבוא. הכול תלוי בבחירתנו החופשית להשתמש בהיבטים הללו במימונים הקוסמיים לשם התפתחות.

איזו זכות לחיות בזמן הזה כאן, במעבר כה עוצמתי של האנושות!

ליד: התקשורת הציבורית משתמשת ברעיונות כדי להילחם בנו או לנצח איתנו. המסך נהפך לאיבר נוסף שלנו והוא בוער




1 view0 comments
bottom of page